Design op basis van huisstijl

Huisstijl van de makelaar

Herkenbaar, professioneel en de juiste uitstraling. De huisstijl van de makelaar bepaalt welke richting we op met het design van de website. Misschien heb je al uitgewerkte huisstijl met daarin een logo, hoe om te gaan met kleuren, lettertypes, fotografie, illustraties, tone of voice, etc. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat er of nog niet zoveel is bepaald of dat de huisstijl wel een update kan gebruiken. Dan kunnen we helpen om eerst het logo aan te passen en vervolgens een bijpassen visueel concept te maken voor de website.

Design strategie

Samen bekijken we wat de wensen zijn en wat wij denken wat nodig is voor jullie merk/bedrijf. Dat kan betekenen dat MiKoti een bestaand thema kan hergebruiken en jullie huisstijl daarin kan verwerken, het kan ook betekenen dat we bepaalde elementen aan maken die heel kenmerkend zijn voor jullie merk en huisstijl. Of we gaan voor de ontwikkeling van een custom thema die helemaal aansluit bij de wensen en huisstijl. Onderdeel van de strategie is ook het bepalen welke website onderdelen er wel of niet gebruikt gaan worden.

Design concept

Of we nu een custom design maken of een bestaand thema aanpassen, we zullen altijd een concept opleveren. Dat wil zeggen dat we een een stijlstudie doen en een visueel ontwerp maken dat pixel perfect is, en aansluit bij de huisstijl en het logo. Dit is meestal de homepage of een object detail pagina. We gaan pas door naar de volgende fase als we het er over eens zijn dat dit het idee/concept is waar mee we verder gaan. Voor de communicatie over dit ontwerp van de homepage gebruiken we een online tool (InVisionApp), hierin kan je op het design een comment plaatsen, waar weer op gereageerd kan worden, etc. Voor een compleet beeld maken we van de homepage zowel een desktop versie als een versie voor op mobiele apparaten.

Design makelaars website

Het doel  is om een zodanig visueel ontwerp te maken dat het helder is hoe de website er uit gaat zien en dat alle elementen aanwezig zijn om de website te kunnen bouwen. Er zijn een aantal unieke pagina’s, deze zullen we in het visueel ontwerp uitwerken. Ook deze pagina zullen we presenteren in InVisionApp. Na een aantal correctierondes gaan we het design omzetten naar HTML.CSS en Javascript en samenvoegen met het MiKoti platform. Als dat gebeurt is leveren we de test omgeving van de website op, hier kan je zien hoe het design er in het ‘echt’ uitziet, maar ook het MiKoti CMS (WordPress) uitproberen  en de eerste content invoeren.

 

lees meer over...