Google maps account en betaling

Google Maps is een betaalde service geworden. Google geeft per account een maandelijks tegoed van $200,-. Het is voor makelaars voordeliger om een eigen Google account aan te maken en daarmee zelf de korting te krijgen in plaats van gebruik te maken van het gezamenlijke MiKoti Google account. Er zijn twee manieren om een Google Maps account aan te maken en de API sleutel te verkrijgen.

Methode 1 – Geef MiKoti toegang

De kortste methode is om MiKoti toegang te geven tot jullie Google Cloud account. Dan kunnen wij alle noodzakelijke gegevens invoeren en de juiste API sleutel uit het systeem halen.

Stap 1

Ga naar cloud.google.com

Stap 2

Klik op Sign-in (rechts boven)

Stap 3

Maak en account aan of selecteer een bestaand account

Stap 4

Klik op Console (rechtsboven)

Stap 5

Klik in de linker balk op Facturering

Stap 6

Klik op Facturering account toevoegen

Stap 7

Voer betaal methode in en voltooi de stappen

Let op : verificatie gaat met het storten van een paar cent op je bankrekening.

Het aantal centen moeten worden ingevoerd ter verificatie

Meer uitleg https://support.google.com/a/answer/1229546?hl=nl

Stap 8

Klik in de linker balk op IAM en beheer

Stap 9

Klik bovenaan op Toevoegen

Stap 10

Voer hier onze email in: info.mikoti@gmail.com

Stap 11

Selecteer de rol Eigenaar (onder project, zodat wij alles kunnen aanpassen en instellen)

Stap 12

Klik dan op opslaan.
Wij kunnen nu het proces afmaken en de API sleutel activeren.

Methode 2 – Alles zelf doen

Wil je alles in eigen beheer houden? Dan zijn de volgende stappen noodzakelijk.

Stap 1

Ga naar cloud.google.com

Stap 2

Klik op Sign-in (rechts boven)

Stap 3

Maak en account aan of selecteer een bestaand account

Stap 4

Klik op Console (rechtsboven)

Stap 5

Klik in de linker balk op Homepage

Stap 6

Klik op Maken (om een project te maken)

Stap 7

Voer hier de projectnaam in (bijv. de website naam zonder extensie)

Stap 8

Klik in de linker balk op API’s en services

Stap 9

Klik in de linker balk op Inloggegevens

Stap 10

Klik op inloggegevens maken en selecteer API-sleutel

Stap 11

Klik in de linker balk op Bibliotheek

Stap 12

Zoek naar de volgende functies en activeer deze (door op inschakelen te klikken):

• Maps JavaScript API
  • Directions API
  • Geocoding API
  • Geolocation API
  • Street View API
  • Places API (for web)
  • Maps Elevation API

Stap 13

Klik in de linker balk op Facturering

Stap 14

Klik op Facturering account toevoegen

Stap 15

Voer betaal methode in en voltooi de stappen

Let op : verificatie gaat met het storten van een paar cent op je bankrekening.

Het aantal centen moeten worden ingevoerd ter verificatie

Meer uitleg https://support.google.com/a/answer/1229546?hl=nl

Stap 16

Klik in de linker balk op API’s en services

Stap 17

Klik in de linker balk op Inloggegevens

Stap 18

Kopieer de API sleutel (bijv. AIzaSyAyYCSeBhCOIPUku1DQQCl0W6_M4G3knsk)

Stap 19

Stuur deze API sleutel naar ons (info.mikoti@gmail.com) toe zodat wij deze kunnen verwerken.