Hoe voer ik een vertaling in?

Stap 1

Ga naar het WordPress CMS van de makelaars website en log in met emailadres en wachtwoord.

Stap 2

Op het welkomstpagina (dashboard) staat een actie knop naar de Weglot vertalingen. Je komt op de inlog pagina van Weglot terecht. Login met het username/wachtwoord. Deze is niet gelijk aan de username en wachtwoord van de website.

Stap 3 A

Als we er vanuit gaan dat er al een vertaling is, en dat er een bepaald woord of tekst op een plek vertaald moet worden, dan kan dat als volgt.

• Klik op de ‘Translastions List’ tab.
  • Nu wordt de lijst geopend met alle vertalingen. De lijst kan gefilterd worden. Ook kan binnen de lijst gezocht worden op een bepaald woord of lettercombinatie.
  • Is het woord gevonden dat vertaald moet worden, dan kan dat direct gedaan worden. De vertaling zal direct in de website verwerkt worden.

Stap 3 B

Wil je er een vertaal regel van maken zodat in de toekomst een bepaald woord altijd op een bepaalde manier of juist nooit vertaald wordt?

• Klik op de  ‘Translation Tools’ tab.
  • Klik vervolgens op de ‘Translation exceptions’ tab.
  • Maak een keuze voor ‘Always translatie’ of ‘Never translate’.
  • Voer de woorden in en klik op ‘Add rule’.
  • Het is natuurlijk ook mogelijk om bestaande regels te verwijderen.

Stap 3 C

Wil je een bepaald woord of een combinatie van woorden over de hele website vervangen?

• Klik op de  ‘Translation Tools’ tab.
  • Klik vervolgens op de ‘Search and replace’ tab.
  • Voer de woorden in en klik op ‘Replace’.

Stap 4

Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Sluit de browser tab en ga naar de tab met de makelaars website. Refresh de pagina en controleer de vertaling.